Aanhoudingen bij ongeregeldheden rond raadsvergadering

donderdag 17 december 2015

Geldermalsen - Bij ongeregeldheden tijdens een raadsvergadering over de mogelijke opvang van asielzoekers in Geldermalsen zijn woensdagavond 16 december 14 personen aangehouden. Tijdens de demonstratie werd o.a. met stenen, flessen en zwaar vuurwerk gericht naar politiemensen en het gemeentehuis gegooid.

Gewonden

Hoewel de politie voorbereid was op ongeregeldheden verliep een demonstratie voorafgaand aan de vergadering vreedzaam. Tegen 20.00 uur echter ontstond er plotseling een grimmige sfeer en keerde een groep van ongeveer 80 personen zich tegen de daar aanwezige agenten. Twee medewerkers van de politie raakten daarbij lichtgewond. In het tumult raakten ook enkele demonstranten lichtgewond. De mobiele eenheid (ME), die op de achterhand was gehouden, kwam te hulp waarbij waarschuwingsschoten werden gelost.  De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderzocht later een onbekend voorwerp bij het gemeentehuis. Dit bleek een niet ontploft stuk zwaar vuurwerk te zijn.

 

Beeldmateriaal gezocht

De politie stelt een onderzoek in en sluit meer aanhoudingen niet uit. Mensen die opnames hebben gemaakt van de ongeregeldheden worden verzocht dit aan te leveren bij de politie. Dit kan worden ingezonden via www.politie.nl/upload Andere informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844 of via www.politie.nl/tipformulier

 

Persconferentie

Op donderdagmorgen 17 december om 11.00 uur zal door de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie in het gemeentehuis van Geldermalsen een persconferentie gehouden worden.

 (2015614903)

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Est | 112 alarmeringen Est | Goedkoop Tanken in Est | Supermarkten in Est | Weerbericht Est